خودشان زندگی را به سبک و سیاق خاصی شروع کردند. از مراسم عقد تا عروسی، سادگی حرف اول و آخرشان بود. البته سادگی مراسمشان را با چاشنی معنویت گره زدند تا زندگی را دلپذیرتر شروع کنند. تصمیم گرفتند آستین بالا بزنند و میان هیاهوی لاکچریبازیهای امروزی، طعم خوش شروعشان را به بقیه هم بچشانند.
گروه زندگی: خودشان زندگی را به سبک و سیاق خاصی شروع کردند. از مراسم عقد تا عروسی سادگی حرف اول و آخرشان بوده. البته سادگیمراسمشان را با چاشنی معنویت گره زدند تا زندگی را دلپذیرتر شروع کنند. عقد کنار شهدا و عروسی زیرسایه سیدالشهدا علیهالسلام. از همان روزی که از کربلا برگشتند و نمکگیر مهماننوازی ارباب شدند تصمیم گرفتند آستین بالا بزنند و میانهیاهوی لاکچریبازیهای امروزی، طعم خوش شروعشان را به بقیه هم بچشانند. کار سختی است فرهنگسازی میان زرق و برق عروسیهایی که هر روز به مخلفاتش چیز جدیدی اضافه میشود اما به قول خودشان تمام این مسیر را با عنایت امام حسین علیهالسلام لحظه به لحظه پیش رفتند و در این یک سال، وصال بیش از 30 عروس و داماد را بهشتی کردند. البته از این تعداد چند زوج هم سهم غدیر بودند که در روز ولایت مولا در نجف پیوندشان آسمانی شد. پای صحبتهای این زوج جوان مینشینیم که حالا موسس گروه فرهنگی «عروس بهشت» هستند. برای معرفی به یک ترکیب قشنگ بسنده میکنند و به جای اسمهایشان میگویند:«خادمهای دورافتادهی امام حسین!» گفتوگو را با چگونگی شکلگیری گروه عروس بهشت شروع میکنم و عروس خانم میگوید:«قبل از اینکه راهی کربلا شویم. خیلیها موافق بودند و بعضیها هم میگفتند کاش یک عروسی درست و حسابی میگرفتید. خب هرکس یک نظری داشت. اما قسمت خوب ماجرا این بود که وقتی برگشتیم و بقیه از لطف و مهماننوازی امام حسین علیهالسلام دیدند. چنین عروسیای را به تالار و مخلفاتش ترجیح دادند. من لحظه به لحظه مراسممان و اتفاقاتی که میافتاد را در فضای مجازی به اشتراک میگذاشتم. هم میخواستم اقوام و دوستانمان از دور همراهمان باشند. هم دلم میخواست این عنایت ها را به زوج های دیگر نشان بدهم. تا شاید دیدن و شنیدن این روایت ها نظرشان را نسبت به جشن عروسی تغییر دهد. خدا را شکر همینطور هم شد. حتی چند نفر که واقعا مخالف بودند و قبل از رفتن به قول خودشان کنایه میزدند. نظرشان عوض شده بود. بعد از برگشتمان چند نفر از دوستانم و آنها که از طریق فضای مجازی با ما آشنا شده بودند. راهی حرم امام حسین علیهالسلام شدند و تمام عروسیشان شد همان زیارت! قبل از رفتن از من درباره تجریباتم میپرسیدند. بایدها و نبایدها را برایشان میگفتم و راهنماییشان میکردم. تا اینکه جرقههای شروع گروه فرهنگی،کمکم خورد. از شهرهای مختلف پیام داشتم و راهنمایی میخواستند از اینکه بعدا پیشمان شدم یا نه؟! چطور خانوادهها را راضی کنند و…»
گروه فرهنگی عروس بهشت از شهرهای مختلف ایران تا به حال عروس و داماد داشته. همدیگر را بهشتی کنید! صحبت میرسد به دغدغهای که برای ازدواج آسان داشتند؛ یک دغدغه شخصی که بعد پایههای اصلی گروه فرهنگی شان میشود؛ «یک سال از ازدواج ما گذشته بود اما در همین مدت کم افراد زیادی پیام میدادند و میگفتند ما هم مثل شما در معراج عقد کردیم یا برای عروسی میخواهیم برویم کربلا.من و همسرم هر دو دغدغه فرهنگسازی ازدواج آسان را داشتیم. مخصوصا که هم در احادیث و هم توسط مقام معظم رهبری به آن سفارش شده. به خاطر همین عقد و عروسیمان را ساده برگزار کردیم. میخواستیم با نمایش و روایت قشنگ یک شروع آسان حداقل رسالتمان را انجام داده باشیم. اما با استقبالی که شد و عنایت و لطف خدا گروه فرهنگی شکل گرفت و باعث شد سهم بیشتری در رواج این کار نیکو داشته باشیم و بستری برای الگوسازی چنین ازدواجهایی فراهم کنیم. از طرفی برایمان اهمیت داشت که این حس شیرین پیوند و شروع زندگی با معنویات را هم رواج بدهیم. این شد که گروه عروس بهشت شد یار همراه عروس و دامادهایی که عروسیشان را در یک مکان معنوی و مقدس و ساده برگزار میکنند! اسمش را هم از توصیه رهبری وام گرفتیم. آنجا که میگویند:میتوانید با هم همکاری کنید، همدیگر را اهل بهشت کنید، همدیگر را سعادتمند کنید، همدیگر را در راه تحصیل علم، تحصیل کمال، پرهیزگاری، تقوی و ساده زیستی کمک کنید.» درباره این یار همراه بودن گروه با عروسهای بهشتی می پرسم و این زوج، صفر تا صد همراهی را اینطور برایم توضیح میدهند:«ما طرحها و کارهای مختلفی انجام میدهیم که اضافهشدن هرکدامشان به گروه داستان خاص خودش را داشته.این را هم بگوییم که هر عروس و دامادی که به واسطه گروه، ساده شروع میکنند. بعد از ازدواجشان، عضوی از گروه فرهنگی میشوند و برای ازدواج آسان بقیه زوجها تلاش میکنند. طرح همسفر بهشتی را داریم که یک پیوند عاطفی قشنگ بین زوجها و راه و رسم شهداست. طرح امانت را داریم که لباسها و عباهای سفیدی که معمولا عروسخانمها میپوشند، چادر عروس و هرچیزی که قابل استفاده باشد را به زوجهایی که مایل باشند امانت میدهیم که دوباره هزینه نکنند. هدیهها و تبرکیهایی هم از طرف گروه در اختیارشان قرار میگیرد. این بخش مادی گروه است اما در بخش معنوی، مهمترین کار ما مشاوره است. از تصمیمگیری برای چنین ازدواجی تا راضی کردن خانوادهها و باید و نبایدها. این را هم تاکید کنیم که مسئله حرمت حرمها و اماکن مقدس برای ما بسیار مهم است و بخش اصلی مشاوره درباره حفظ حرمت این اماکن است.»
شهید صدرزاده همسفربهشتی زوجی که در حرم امام رضا علیه السلام ازدواج کردند وقتی شهدا ساقدوش عروس و داماد میشوند! بین وسایل عروس و دامادها، عکس یک لبخند توجهام را به خودش جلب میکند. عکسی از یک شهید، حالا فرقی ندارد چه از لشگر مدافعان حرم چه از شهدای امنیت و دفاع مقدس. هربار که عروس و دامادی را راهی میکنند عکس شهیدی را هم به دستش میسپارند تا همسفرشان باشد. همسفری برای تمام عمر. از همراهی و ساقدوشی به سبک شهدا میپرسم و برایم از یکی دیگر از طرحهایشان رونمایی میکنند:«چون شروع زندگی خودمان وصل شد به یک شهید و هربار در بالا و پایینهای زندگی ردپایش را دیدیم و نگاه لطفش را حس کردیم. دلمان خواست این حس خوب را به زندگی دیگر زوجها هم گره بزنیم. برای همین طرح «همسفر بهشتی» به فعالیتهایمان اضافه شد. هربار که عروس دامادی مراجعه میکنند کنار دیگر فعالیتهایی که داریم از بین نام شهدا قرعهکشی میکنیم و عروس داماد را همراه با آن شهید راهی میکنیم. یک عکس از شهید برایشان چاپ کنیم. از خانواده یا همسرشان درخواست میکنیم که برای عروس و داماد نامهای اختصاصی بنویسند و یک هدیه کوچک که معمولا قرآن یا تسبیح با پیوست عکس شهداست برای عروس و داماد از خانوادشان میگیریم. در مقابل عروس و داماد هم باید یاد شهید را زنده نگه دارند، در ثواب زیارتشان با او شریک باشند و قدم به قدم به راه و رسم شهید نزدیک شوند تا روزی که مثل او عاقبت بخیر شوند. به جرئت میگویم که پرطرفدارترین و محبوبترین بخش کارهای گروه فرهنگی ما همین طرح همسفر بهشتی است. هم مورد استقبال خانواده شهدا قرار میگیرد و هم فوقالعاده برای عروس و دامادها جذاب است. مخصوصا اینکه ما حلقه وصل خانواده عروس و دامادها به خانواد شهدا میشویم.» به عشق مولا علی و عروس و دامادهایی که در غدیر راهی نجف شدند